Ingrediënten voor
4 Porties
- 1kg ‘Beter Voor Iedereen’ varkensfiletgebraad
- 2 uien
- 2 rode uien
- 4 grote verse teentjes knoflook
- 4 appelen
- 3 takjes salie
- 4 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 1 el olijfolie
- 5 cm gember (voor de marinade)
- 1 dl blanke kalfsfond Fundo (voor de marinade)
- 2 el ciderazijn (voor de marinade)
- 130 g Luikse siroop (voor de marinade)
- 1 bolle el mosterd op oude wijze (voor de marinade)
- peper en zout (voor de marinade)
Begin met koken
- Maak de marinade: rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met de marinade, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren. Draai het vlees om en zet het nog 1 u. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Laat het gebraad uitlekken en leg het in een grote ovenschaal. Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen. Schik de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees. Besmeer ze met 1 el olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
- Snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.
- Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en de garnituren. Geef er puree bij.