Beter Voor Iedereen

Home » Beter Voor Iedereen

Een label dat zich engageert voor een duurzame voedselketen

Om dit te verwezenlijken kiest het label voor een natuurlijke aanpak, door de voeding van de kippen en de varkens aan te passen. Laat dit nu net het vlees zijn dat het meest gegeten wordt in de hele wereld.

‘Beter Voor Iedereen’ legt zich toe op het ontwikkelen van duurzame voedselketens (‘filières’) van het veld tot het bord in samenwerking met alle betrokken partijen. Een constant streven naar kwaliteit en de gezondheid van het dier, de mens en het milieu vormt de kern voor deze aanpak. Kwaliteitsvolle voeding komt eerst de gezondheid van het dier ten goede. Vervolgens krijgt de mens gezondere voeding. 

‘Beter Voor Iedereen’ wil evenwichtige producten aanbieden zonder dat de consument zijn voedingsgewoontes moet veranderen. Het zijn producten waarvan de kwaliteit van op het veld tot het bord niet alleen opgevolgd maar ook gemeten en bewezen wordt. Jaarlijks worden namelijk zo’n 800 stalen genomen bij de producenten en bij de verwerking en vervolgens geanalyseerd in een labo van de Universiteit van Gent. 

Bij ‘Beter Voor Iedereen’ zetten zo’n 250 kwekers en meer dan 50 leden zich dagelijks in voor de productie en verwerking van deze alles behalve standaard producten met een ‘plus’ voor iedereen. 

Wist u trouwens dat de  ‘Beter Voor Iedereen’ aanpak onderzocht werd dmv 5 klinische studies en aan bod kwam in 400 wetenschappelijke publicaties?

eBook: het label van a tot z

Met Beter Voor Iedereen eet je niet alleen lekker varkensvlees en lekkere eieren, je helpt ook het milieu en je eigen gezondheid een handje. In ons eBook vertellen we je alles over dit kwaliteitslabel voor gezonde landbouwproducten.

Beter voor het milieu, de dieren en de mens

Wat is de positieve impact op onze fauna en flora?

Hoe zetten onze boeren zich in voor het welzijn van hun dieren?

In welke producten zitten de waardevolle omega 3-vetzuren?

Waar Kan je de producten Beter Voor Ledereen kopen ?

Beter Voor Iedereen: het kwaliteitslabel voor de mens, de dieren en het milieu 

In België vind je al varkensvlees en eiren met het kwaliteitslabel Beter Voor Iedereen.