Ingrediëntenvoor 4 Porties
- 4 ‘Beter Voor Iedereen’-eieren
- 400 g champignons naar keuze
- 1 sjalot
- 4 (hamburger)broodjes naar keuze
- 2 el olijfolie
- 40 g boter
- 1 teentje verse knoflook
- peper en zout
Werkwijze
Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd een hoedje uit de broodjes, haal er het kruim uit, schik ze in een schaal en smeer ze in met olijfolie. Bak de broodjes 6 min goudbruin in de oven.
- Hak de sjalot fijn, plet het teentje knoflook en snijd de champignons in grote stukken. Bak alles op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de hete boter. Kruid met peper en zout.
- Vul de broodjes met de champignons en maak een putje in het midden. Breek er de eieren in, kruid met peper en zout.
- Laat naar eigen smaak 12 à 15 min in de oven stollen.
- Dien warm op, als voorgerecht of bij een brunch. Ook heel lekker als kleine maaltijd, met een slaatje.
Tip: Nog een paar pistolets over van gisteren? Des te beter, ze zijn perfect voor dit recept!