Gewokte noedels met eieren en groenten

Beter Voor Iedereen

Home » Recepten » Gewokte noedels met eieren en groenten

Ingrediënten voor

4 Porties

  • 8 Beter Voor Iedereen eieren
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 6 eetlepels Chinese wokolie
  • 1 stukje verse gember
  • 1 verse rode chilipeper
  • 4 el sojasaus
  • 250 g witte champignons
  • 200 g sluimererwten
  • 350 g linguine
  • peper

Begin met koken

  1. Kook de pasta beetgaar maar voeg, ongeveer 1 min. voor het einde van de kooktijd, de sluimererwten toe. Laat nog 1 min koken, giet dan alles af. Spoel even onder koud water om het garen te stoppen.
  2. Snij intussen de champignons in plakjes, hak de chilipeper fijn en rasp de gember. Zet opzij.
  3. Klop de eieren los. Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok en giet de eieren in de hete wok. Laat ze op vrij hoog vuur stollen en breek de omelet intussen in kleine stukken. Schep ze op een bord.
  4. Doe dan de champignons, de chilipeper en de gember in de wok. Voeg 2 eetlepels olie toe en laat 2 min. op vrij hoog vuur bakken.
  5. Doe er de pasta en de sluimererwten bij. Voeg nog 2 eetlepels olie toe, de sojasaus en de eieren. Bak op hoog vuur al roerend met 2 houten lepels of 2 spatels.
  6. Serveer meteen, bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

De andere recepten

Gevulde butternut

Gevulde butternut

Heerlijke ovenschotel met butternut en ‘Beter voor iedereen’-varkensvlees voor tijdens de koudere dagen. Geliefd door jong en oud.