- 2 ‘Beter Voor Iedereen’-eieren
- 2 citroenen
- 1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
- 100 g bloemsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 50 g boter
Werkwijze
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. kooktijd
- Gebruik eieren op kamertemperatuur om ze gemakkelijk tot schuim te kunnen kloppen.
- Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten tot schuim (houd de eidooiers apart) en voeg beetje bij beetje, al kloppend de bloemsuiker toe. Meng tot een gladde en glanzende meringue. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de meringue over in 6 ovale hoopjes en hol ze lichtjes uit. Schuif ze 1 u. in de oven.
- Maak de lemon curd: meng de maizena en het sap van de citroenen (6 cl) in een steelpan. Voeg de boter in stukken toe, samen met de kristalsuiker. Breng zachtjes en al kloppend aan de kook. Laat 2 min. indikken, haal de pan van het vuur en voeg dan de losgeklopte eidooiers toe, terwijl je krachtig klopt. Laat afkoelen, giet de bereiding in een spuitzak en zet in de koelkast.
- Garneer de afgekoelde meringues met lemon curd en geef er de rest van de lemon curd apart bij.
Tip: Wil je deze zoetigheid met optische illusie een boost geven? Serveer ze met wat passievruchtenpulp!