Ingrediëntenvoor 4 Porties
- 600 g ‘Beter Voor Iedereen’-varkensgehakt
- 4 ‘Beter Voor Iedereen’-eieren
- 50 g bloem
- 2 eetlepels azijn
- 30 g boter
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
Werkwijze
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water met azijn en laat 5 min koken te tellen vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel ze voorzichtig.
- Meng het varkensgehakt met de gehakte tijm en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel in 4 porties, druk elke portie plat en verpak er telkens 1 ei in door een groot balletje te vormen.
- Rol de balletjes in de bloem en bak ze kort goudbruin aan de 2 kanten, in een braadpan met de boter.
- Laat ze nog 30 min in de oven bakken. Serveer warm, met tomatencoulis en rijst.
Tip 1: Kook 1 of 2 eieren extra, als back-up mocht er een ei lekken bij het pellen!